· 

Keď sa vonku šmýka

Po minulé roky sme si snehu veľmi neužili, túto zimnú sezónu by sa podľa istých predpovedí mala Perinbabka opäť činiť a snehu bude, ževraj, neúrekom - pred nami, za nami, vedľa nás, pod nami, nad nami... A nejednému nepozornému pešiakovi sa stane, že sa znenazdajky nôžka pošmykne a potom už len jajkáme a jojkáme a sme radi, ak sa tvrdé pristátie na matičke Zemi skončí iba pár modrinami.

A preto je dobrá každá rada, ktorá uchráni teba, mňa či jeho pred horším ukončením akéhokoľvek neželaného, poľadovicového pádu. Nie je odo mňa, ani mnou zatiaľ overená, ale začula som ju už niekoľkokrát v rádii a veľa ľudí, čo ju zvyknú praktizovať, si ju pochvaľovalo.

Na ochranu kostí a kostičiek vo vašej telesnej schránke musíte obetovať nejaké staršie roztiahnuté ponožky či podkolienky. Tie si pred opustením teplučkého domova natiahnete na topánky. V topánkach sú tie s novším dátumom (a bez dier).

A i keď to zatiaľ nie je žiadny módny hit, prekvapené pohľady okoloidúcich vám môžu byť lautrfuk - hlavne ak vy v zdraví dorazíte do cieľa vašej cesty. A kto si netrúfa špacírovať sa "v ponožkách" za bieleho dňa, musí vyraziť z domu skôr. Teda za tmy, keď vašu pomocnú doplnkovú výstroj ešte nevidno. Alebo ju majte aspoň pripravenú v taške a použite vtedy, keď okolo vás začnú padať prvé obete hladkých, klzkých plôch a tie budú na vašu istú chôdzu hľadieť závistlivo z horizontálnej polohy pri povrchu chladnozemskom.