Recepty

Recepty · 03. Mai 2020
Snažila som sa nájsť tento druh zeleniny na slovenských stránkach. Nepomohol ani prekladový slovník, ani latinský názov, preto predpokladám, že sa na Sk nedováža. Mám však rada jeho horkastú chuť, prečisťuje (tuším) pečeň a základ receptu by sa možno dal využiť pri priprave zapekaných šparglí.

Recepty · 09. April 2020
Nejako mi zachutili recepty so zázvorom, a tak keď som objavila tento recept

Recepty · 31. März 2020
Asi pred pol rokom som začala laminovať recepty z môjho obľúbeného časopisu, akoby som tušila, že už čochvíľa príde obdobie, keď budeme mať mooore času na varenie a pečenie. Dnes sa na rad dostali tieto žemle. Michael po prvej ochutnávke nadšene zahlásil: - Mama, odteraz ich rob stále! Suroviny: 300g pšeničnej múky, 2čL prdope, 1 PL soli, 1/2 čL medu, 300g nízkotučného tvarohu, 1 vajíčko, 2 čL byliniek/korenín (napr. kôpor, tymián, bazalka)

Recepty · 30. März 2020
S touto polievkou spájam veselé časy v mojom prvom zamestnaní po získaní pracovného povolenia v Nemecku. Recept som získala od kolegynky Susann a niekoľkokrát sme ňou zasýtili hladné krky kolegov v labáku. Aj preto som po dlhom predlhom čase namiešala množstvo, ktoré sme varili kedysi. Obsah hrnca sme potom doma tlačili do seba tri dni, tri porcie som dokonca zamrazila. Takže nabudúce zredukujem suroviny aspoň na polovicu.

Recepty · 28. September 2019
Tento recept som si zapísala do svojho zošita krátko po tom, čo som objavila existenciu tiramisu vďaka mojej Peržanke. 25 rokov čakal na príležitosť, aby som ho KONEČNE otestovala.

Recepty · 28. September 2019
Minule šéfka ospevovala nejaký recept na indickú šošovicu. - Veď prepošli - zažmurkala som na ňu prosebne. Preposlala. Dnes ráno som nevstala načas - tento týždeň ma zničilo rodičovské a včerajšie oslavy 30.výročia vzniku našej detskej farmy - a tak som až po mužovom návrate z obchodov zistila, že mi ako aj na indickú, tak aj na bavorskú šošovicovú verziu chýbajú isté ingrediencie, nuž som ich v hrnci spontánne zglobalizovala.

Recepty · 08. September 2019
Dnes snáď neexistuje časopis, ktorý by na svojich stránkach neponúkal pravidelne čitateľom na spestrenie i niekoľko receptov.

Recepty · 12. Oktober 2018
Mexická polievka Tento recept som získala od svokry. Na prípravu potrebujete: 500g hovädzieho mäsa (ja dávam mleté), 125g prerastenej slaniny, 2PL oleja, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1/2 čL majoránky, na špičku noža drvených klinčekov, 1/2 PL kmínu, 250g na kocky nakrájaných zemiakov alebo 1 šálka ryže (ja dávam vždy zemiaky), 1 menšia konzerva kukurice, 1/2 šalátovej uhorky, 1/4 litra (alebo viac) horúceho zeleninového vývaru, 1/4 litra kyslej smotany, 2 PL...

Recepty · 12. Oktober 2018
Na jej prípravu budete potrebovať: 3 polievkové lyžice olivového oleja, 2-3 pol. lyžice balzamikového octu, 1 čajovú lyžičku medu, 1 čajovú lyžičku horčice, 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky, trochu korenia, soli a červenej papriky.

Recepty · 11. Oktober 2018
Stojí v mojej múdrej príručke. Čisto rečnícka otázka, ktorá má nachytať neskúsených a nerozhodných... - A ešte akoooo!!!! - chce sa mi zakričať. Veď už len taká kapitola "Recepty" je pre mňa zbierkou cudzích slov. Ich lúštením (za pomoci internetu Vševedka) som z objektívnych príčin prinútená stráviť oveľa viac času presne tam, kde samotná kniha v časti Ako nebyť on-line odporúča.

Mehr anzeigen