· 

Žemle

Asi pred pol rokom som začala laminovať recepty z môjho obľúbeného časopisu, akoby som tušila, že už čochvíľa príde obdobie, keď budeme mať mooore času na varenie a pečenie.

Dnes sa na rad dostali tieto žemle. Michael po prvej ochutnávke nadšene zahlásil:

- Mama, odteraz ich rob stále!

 

Suroviny: 300g pšeničnej múky, 2čL prdope, 1 PL soli, 1/2 čL medu, 300g nízkotučného tvarohu, 1 vajíčko, 2 čL byliniek/korenín (napr. kôpor, tymián, bazalka)

Všetky suroviny zmiešať v miske na hladké cesto. Cesto rozdeliť na 8 častí a vytvarovať žemle. Tieto na vrchu zľahka narezať a potrieť vodou. Poukladať na plech s papierom a v predhriatej rúre piecť pri 180°C približne 30 minút.