Iné

Iné · 19. Dezember 2022
Dnes prišiel šéf do roboty a už odo dverí mi hlásil, že stratil identifikačnú vstupnú kartu a asi ju bude treba zablokovať. Ešte niečo zašveholil o tímovej porade o pár minút ... vraj to doriešime na nej.
Iné · 02. November 2020
Keď som niekedy v roku 2012 zverejnila prvý diel trilógie, čítal si niekoľko strán z úvodu pripravovanej verzie i môj spolužiak Marek. V tých časoch bol majiteľom jednej veľkej a známej firmy, ktorá pravidelne spolupracovala so zahraničím.

Iné · 15. Dezember 2019
Tak znel oficiálny názov nášho tohtoročného vianočného gospelového a zároveň benefičného koncertu, ktorý sa konal minulú nedeľu. Môj prvý pred publikom v novom zbore, keďže minulý rok som v tomto období kvôli Michaelovi a jeho koncertom pauzovala.
Iné · 22. Dezember 2018
Bývajú roky, keď mávam vianočné darčeky nakúpené i niekoľko mesiacov dopredu alebo aspoň jasnú predstavu v hlave, čím najbližších prekvapím a sú roky, keď sa mi s vymýšľaním darí pomenej. Hlavne pre môjho muža.
Iné · 27. November 2018
Moje autíčko už riadnu dobu pokašliavalo. Z vďaky za jeho dlhoročné služby som sa ho v poslednom čase snažila ušetriť okolitých stŕmych kopcov, dúfajúc, že nevypustí dušu na nejakom nevhodnom mieste, ale vždy sa doterigá poslušne nazad do stajne. A aj som mužovi spomínala, že ten kašel sa mi nejako nepozdáva. Ani haprujúca spojka. Pochopil, až keď si jedného dňa do neho sadol, lebo chcel čosi vyskúšať či nanovo nastaviť.
Iné · 16. November 2018
Na konci minulého školského roku som mala opäť jednu "menšiu" výmenu názorov s kolegyňou. Bola už neviem ktorou v poradí a bola tou škriepkou, pri ktorej si poviete, že hrniec tentokrát prekypel. Nuž som sa v naivnej viere pobrala za šéfkou, že pristupujem na našu pôvodnú dohodu zo septembra 2017, ktorá pôvodne vznikla na jej podnet a v jej hlave. Vtedy som prebrala skupinu po kolegyni, ktorá ma kedysi zaúčala a na poslednú chvíľu dala v júli výpoveď. Kto vie...
Iné · 22. Oktober 2018
Ešteže sme dnes načas vypadli z domu. Vonku treskúca zima, čerstvo napadaný sneh a ja, dohovárajúc nielen autu, snažím sa márne prehovoriť kľúč v zámku alebo inak vytrhnúť primrznuté dvere na strane vodiča. Ale nič nepomáha, všetko je akoby začarované. Prebieham na stranu spolujazdca a štartujem nový pokus (keď už nie to auto). Pomaly mi dochádza trpezlivosť, keď zrazu začujem jemne praskanie - to akože sa dvere podvoľujú mojej ťahovej sile a tlaku...

Iné · 12. Oktober 2018
6.5.2011 Na upratovanie hlavy existuje mnoho trikov a vždy je dobré siahnuť ku tomu, ktorý nám v kritickej situácii najviac vyhovuje. Aj ja, ako každý/-á z vás, mám niekoľko hlavočistiacich prostriedkov v zásobe, a aby som náhodou na niektorý pri opise nezabudla a nerozhádala si ho tým pádom do budúcnosti, tak ich radšej nebudem vymenovávať systémom po prvé, po druhé, atď. Občas sa však podarí prečistiť hlavu aj úplne neplánovane. Ako pred pár dňami.

Iné · 11. Oktober 2018
Než začnem jeho opisom, rada by som sa s vami podelila o svoje zážitky z prípravy večere z dňa prvého. Cukinové placky so šampiónovým ragú. Suroviny som mala iba na prvú polovicu názvu.

Iné · 08. Oktober 2018
15.10.2016 Predvčerom sme obdržali list z Finančného úradu. Včera ráno ho muž otvoril, pozorne prebehol text očami a vzápätí chytal do rúk telefón. Sadol do kresla, vyťukal číslo a ja som zachytila útržky rozhovoru s neznámou úradníčkou. Po zadaní čísla spisu jej vysvetlil, že nerozumie rozhodnutiu, ktoré sme obdržali. Vstupné údaje od nás sa oproti poslednému daňovému priznaniu nijako podstatne nezmenili, napriek tomu od nás žiadajú 50-násobok...

Mehr anzeigen